Forebyggende

Undersøkelse/røntgen
Vi anbefaler årlig undersøkelse av tennene. Det tas røntgenbilder og klinisk undersøkelse av tenner og munnhule. Ved behandlingsbehov settes det opp time til tannlege. Vi har tilbud om årlig automatisk innkalling. Dersom du ønsker å bli satt opp på innkallinsliste sender vi deg timekort i posten to til tre uker i forveien. Du vil også motta SMS- påminnelse.

Rens og fjerning av misfarging
Tannstein er forkalket plakk/belegg som ikke lar seg fjerne med vanlig tannpuss. De fleste har behov for fjerning av tannstein. Dette gjøres maskinelt eller manuelt enten av tannpleier eller tannlege. Misfarginger skyldes i all hovedsak røyk, snus, kaffe, te, og rødvin. Dette fjernes enten ved saltblåsing eller puss med pimpstein.

Behandling av tannfestesykdom (periodontitt)
Periodontitt er en betennelse i tennenes støttevev. Betennelsen kan skyldes forskjellige faktorer; dårlig renhold, tannstein, spesifikke bakterier, nedsatt immunforsvar, røyking, enkelte sykdommer, arv. Dette gjør at kjevebenet rundt tennene brytes ned og man får et redusert feste. Om tilstanden ikke behandles, kan det i ytterste konsekvens føre til at tenner løsner og må fjernes. 

Grønnegata 32, 9008 Tromsø
 

Kjeveortoped: 77 75 30 35